FAQs

Întrebări Frecvente

Anestezie

Pot discuta despre anestezie și controlul durerii cu un medic veterinar?

Deși anestezistii sunt rareori implicați în consultările inițiale cu proprietarii de animale de companie, ne petrecem cea mai mare parte a zilei în contact direct cu animalele înainte, în timpul și după anestezie, asigurând cel mai înalt standard de îngrijire. Cu toate acestea, dacă doriți să discutați cu un anestezist, vă rugăm să o faceți, nu ezitați să întrebați. Vom fi bucuroși să va întâlnim și să discutăm cu dvs.

Animalul meu va avea dureri după ce se va trezi din anestezie?

Noi dezvoltăm un plan de control al durerii înainte de procedura chirurgicală. Când animalul dvs. de companie se va întoarce din chirurgie după operație, acesta va fi evaluat și va primi un protocol de control al durerii. Din acel moment, fiecare pacient este evaluat la fiecare 2 ore. Dacă controlul durerii este necesar mai mult de peste 24 de ore, un anestezist va examina si va initia un protocol adecvat pentru un coltrol al durerii . În majoritatea cazurilor, pacienții sunt externati doar atunci când avem încredere că orice durere reziduală poate fi controlată cu calmante ușoare sau antiinflamatoare.

De ce este nevoie sa tin animalul la dieta înainte de anestezie?

Administrarea de sedative și anestezice la animalele cu stomacul “plin” prezintă un risc crescut de complicații. Medicamentele utilizate pot afecta funcția sistemului digestiv și am prefera să menținem orice risc la un nivel minim absolut.

Cardiologie

Ce este ecocardiografia?

Ecocardiografia este utilizată pentru a evalua structura și fiziologia inimii. Folosește ultrasunetele care nu sunt dăunătoare pentru a produce imagini cu inima și fluxul de sânge. Este cel mai bine efectuat împreună cu alte evaluări ale bolilor de inimă, iar cardiologii interpretează rezultatele ecocardiografiei în contextul unei examinări fizice, a istoricului medical și, de obicei, a radiografiilor. Ecocardiografia este cel mai bine efectuată de cardiologi atunci cand animalul dumneavoastra este calm si linistit.

Mi s-a spus că pisica mea are un murmur de inimă. Ce înseamnă asta și poate fi tratat?

Un „murmur al inimii” este un sunet cauzat de obicei de curgerea sângelui turbulent în inimă și detectat de medicul veterinar după ce a ascultat pieptul pisicii dvs. cu un stetoscop. Majoritatea pisicilor cu murmur cardiac au boli de inimă, dar ocazional murmurele se dovedesc a nu fi legate de probleme cardiace semnificative. Murmurul în sine nu ne spune cât de severă este o problemă cardiacă sau dacă are nevoie de tratament. Uneori, boala nu are nevoie de tratament, dar se poate face în viitor. Multe tratamente excelente există pentru pisicile și câinii cu boli de inimă, dar știind care sunt pacienții care beneficiază de acestea se află în centrul cardiologiei.

Câinele meu vine pentru o examinare cu ultrasunete “ecografie”. Este o procedură dureroasă?

Deloc! De fapt, cei mai mulți dintre pacienții noștri iau o bătaie în timp ce stau întinși pe masă! Singurul inconvenient in examinarea cu ultrasunete este că blana trebuie să fie taiata/tunsa. Cu toate acestea, fiți siguri, nu tundem/taiem niciodată mai mult decât este necesar și o facem întotdeauna într-o manieră ordonată.

Diagnostic Imagistic

Câinele meu vine pentru o examinare cu ultrasunete “ecografie”. Este o procedură dureroasă?

Deloc! De fapt, cei mai mulți dintre pacienții noștri iau o bătaie în timp ce stau întinși pe masă! Singurul inconvenient in examinarea cu ultrasunete este că blana trebuie să fie taiata/tunsa. Cu toate acestea, fiți siguri, nu tundem/taiem niciodată mai mult decât este necesar și o facem întotdeauna într-o manieră ordonată.

Daca am deja radiografii facute (in alta parte), mai trebuie facute si altele?

Acest lucru depinde de o serie de factori, inclusiv de câte radiografii au fost deja efectuate, dacă includ toate expunerile pe care le solicităm, dacă respectă standardele de calitate și dacă au fost transmise prin intermediul suportului adecvat.

General

Ce trebuie să fac înainte de a veni la Health-Vet?

Vă rugăm să vă asigurați că aveti facuta o programre la unul din medicii nostri .Este posibil ca animalul dvs. de companie să necesite investigații diagnostice și tratament. Aduceti cu dv toate investigatiile medicale efectuate anterior (analize de sange, ecografii, radiografii, CT sau RMN). Dacă aveți o programare de dimineață, posobil ca pacientul sa fie supus unor teste, testele pot începe în ziua internării și de aceea este recomandat să nu dați mâncare după miezul nopții anterioare; apa NU trebuie retinuta. Dacă animalul dvs. de companie primește medicamente sau este pe bază de rețetă, vă rugăm să menționați acest lucru în momentul consultării și, dacă este posibil, vă rugăm să vă aduceți cu dv medicatie pentru câteva zile la dispoziție în caz de spitalizare.

Ce se întâmplă dacă animalul meu de companie trebuie eutanasiat?

Deținerea animalelor de companie poate fi o mare bucurie, dar aduce, de asemenea, responsabilități – una dintre ele este de a lua o decizie de a le adormi dacă suferă prin boală sau vătămare, fără speranțe de recuperare. Procesul, cunoscut sub numele de eutanasie, este nedureros și implică o supradoză de anestezic. La Health-Vet, vi se va solicita să semnați un formular de consimțământ și un veterinar va administra acest lucru, eutanasierea presupune administrate de substante printr-un cateter intravenos. Exista posibilitaea să fiti prezent la aceasta moanopera sau să lăsați animalul dvs. de companie cu noi. Acesta este un moment stresant pentru proprietarii de animale de companie, timp în care trebuie luate unele decizii.

Ți-ar plăcea să iei corpul animalului tău cu tine sau sa il lasi pentru îngropare sau incinerare?

Preferati să ne lăsați să organizăm noi asta? În acest scop colaboram su o firma specializata, care va aranja o incinerare individuală și va returna cenușa intr-o urna fie nouă, fie proprietarului . Dacă vă lăsați animalul de companie alături de noi, si doriti să luăm niște mostre de blană pentru a vă păstra o imagine mai vie a lui sau un imprimeu cu laba acestuia care poate fi folosită pentru a crea amintiri placute? Doriți să luați bunurile animalelor de companie acasă sau să le lăsați cu noi pentru a fi donate unei organizații de caritate pentru animale? Veterinarii noștri înțeleg cu toții cât de dificile pot fi aceste decizii într-un moment atât de trist și vă vor vorbi prin opțiuni și vă vor ajuta să alegeți ceea ce este mai bine pentru dvs. și familia dvs.

Neurologie / Neurochirurgie

După ce câinele meu a avut o intervenție chirurgicală a coloanei vertebrale, va avea nevoie de fizioterapie?

Fizioterapia este cu siguranță benefică la toți pacienții în urma unei intervenții chirurgicale ale coloanei vertebrale. Aceasta poate include electroterapie și exerciții pe uscat, precum și hidroterapie. Fiecare pacient trebuie evaluat de către un medic veterinar înainte de începerea fizioterapiei și planul de fizioterapie adaptat nevoilor individuale.

Cainii pot face meningita?

Da, meningita este adesea diagnosticată la câini. Cel mai frecvent această afecțiune are o afecțiune autoimună de bază, deși trebuie excluse cauzele infecțioase ale meningitei pentru a asigura siguranța altor animale de companie din gospodărie și a altor membri ai familiei.

Pisica mea are convulsii. Asta înseamnă că are o boală a creierului?

Crizele sunt un simptom care sugerează că activitatea electrică a creierului este modificată. Cu toate acestea, cauzele convulsiilor nu se găsesc întotdeauna în creier. Acest lucru înseamnă că, în mod ideal, fiecare pacient care suferă de convulsii ar trebui să aibă o evaluare minuțioasă, incluzând un examen fizic și neurologic, analize de sânge, RMN-ul creierului și coloanei vertebrale.

Ce tipuri de operații efectuează un neurochirurg veterinar?

Neurochirurgii efectuează o gamă largă de operații, inclusiv: chirurgia creierului pentru a decomprima leziunile traumatice ale creierului, pentru a corecta malformațiile congenitale ale creierului sau pentru a elimina / biopsia tumorilor cerebrale; chirurgie a coloanei vertebrale pentru tratamentul bolii discului intervertebral, stabilizarea fracturii coloanei vertebrale, pentru a aborda malformații congenitale ale coloanei vertebrale și pentru a trata tumorile care comprimă măduva spinării; Biopsii musculare și nervoase pentru a investiga cauzele slăbiciunii generalizate.

Oftalmologie

Animalul meu de companie trebuie să tina dieta înainte de programare?

Dacă este posibil, toți bolnavii canini și felini, cu excepția animalelor de companie care suferă de diabet zaharat sau care sunt prezentati ca urgenta, nu ar trebui să tina dieta înainte de programare. Pentru pacienții care sunt prezentați pentru prima dată se recomandă ca aceștia să tina dieta , cu excepția pacienților care suferă de diabet zaharat. Aceasta va permite efectuarea anumitor investigații în aceeași zi cu consultatia. Proprietarii pacienților care se prezintă la reexaminări de rutină vor fi, de obicei, informați dacă animalul lor de companie trebuie să tina dieta pentru consultatiile viitoare.

Ce trebuie să aduc la programarea pentru oftalmologie?

Clienții ar trebui să aducă toate medicamentele care au fost folosite pentru tratarea ochiul pacientului în ultimele zile sau, dacă este cazul, luni.Daca nu este posibil, o listă a medicamentelor poate fi suficientă.

Trebuie să opresc orice medicament înainte de consultul oftalmologic?

Majoritatea medicamentelor oculare trebuie continuate pe parcursul zilei de examinare, astfel încât să poată fi evaluat efectul medicației oculare. Acest lucru este deosebit de important pentru pacienții care suferă de glaucom. Nu trebuie administrat nici un medicament cu aproximativ 30 de minute înainte de consultatia efectivă.

Ortopedie

Este TPLO cea mai bună intervenție chirurgicală pentru probleme de ligament cruciat cranian?

Este cea mai robustă și oferă o recuperare mai rapidă în comparație cu alte tehnici utilizate pentru această problemă. Pacienții cu greutate corporală mică și ușoară pot fi tratați cu succes cu tratament medical (dureri de durere) și cu o perioadă lungă de activitate restrânsă, dar perioada de recuperare este de obicei mai lungă decât cea necesară în urma operației TPLO. Există mai multe proceduri chirurgicale care pot fi utilizate pentru a trata problemele de ligament cruciat cranian, inclusiv tehnici care înlocuiesc ligamentul deteriorat și tehnici de „osteotomie tibială” care modifică forma părții superioare a tibiei pentru a face ca articulatia să fie stabilă în absența unei CCL funcțional. În majoritatea cazurilor, tehnicile de osteotomie tibială determină recuperări mai rapide și, dintre acestea, TPLO pare a fi cea mai robustă tehnică cu o rată de complicație postoperatorie scăzută.

Am fost trimis pentru o procedură TPLO. Ce inseamna asta?

TPLO reprezintă operația de nivelare a platoului tibial și este procedura de primă alegere pentru majoritatea câinilor care suferă de ruptură a ligamentului cruciat cranian (articulația genunchiului). Când articulația devine instabilă ea nu mai poate sa să se flexeze și să se extindă în mod normal în timpul mentinerii greutatii corporale, ea cedează, iar tibia este împinsă înainte. TPLO implică o tăiere a tibiei (osteotomie) și o modificare precisă a pantei de sus (platoul) osului. Acest lucru permite re-stabilizarea articulației pentru a mentine greutatea corporala și a ajuta locomoția. Forma modificată a tibiei este menținută cu ajutorul șuruburilor și a unei plăci. Acestea mențin forma corectată a tibiei în perioada de vindecare de aproximativ 8 săptămâni.

Displazia de șold poate fi tratată prin operație?

Există mai multe metode chirurgicale diferite de remediere a displaziei de sold , cele mai frecvente intervenții chirurgicale pe care medicii veterinari le folosesc pentru a trata displazia de șold la câini sunt: Osteotomie pelvină dublă sau triplă (DPO / TPO) Ostectomia capului femural (FHO) Înlocuirea totală a șoldului (THR)

Aveți alte întrebări?

Contactați-ne acum pentru clarificări și asistență!

Contact Health Vet

Dacă trebuie să ne contactați, ne puteți apela la numărul de telefon sau ne puteți scrie la adresa de e-mail de mai jos.

Prin apăsarea butonului „Accept”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dumneavoastră pentru a îmbunătăți navigarea pe site, analiza utilizării site-ului și asistență în eforturile noastre de marketing. Vizualizați Termenii și Condițiile noastre pentru mai multe informații.
Utilizăm cookie-uri pentru a asigura funcționarea site-ului. Prin apăsarea „Accept”, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor de către site-ul nostru, așa cum este descris în Termeni și Condiții.