Servicii

Serviciile noastre

Anestezie

La clinica veterinară Health-Vet intervenitiile chirughicale se efectuaza sub anestezie inhaloatorie.

Dacă animalul dvs. este supus unei investigații clinice de diagnostic sau unui tratament (interventie chirurghicala ), este posibil să fie nevoie de un anumit tip de anestezie (sedare si ameliorarea durerii). Metoda de anestezie utilizata va fi în funcție de nevoile individuale ale fiecarui pacient.

La Health-Vet inainte de efecturea anesteziei și a intervențiilor chirurgicale noi vom efectuata analize de sange preoperatori (biochimie,hematologie,gaze si electroliti,analize de urina), examinare clinica, examne cardilogic (ekg si ecografie cardiaca daca este nevoie).

“Rolul examinarii clinice in anestezia veterinară este de a oferi îngrijiri perioperative individualizate pentru fiecare animal. Aceasta implică o evaluarea a riscurilor, stabilizarea pacinetului, selecția adecvată a medicamentelor și monitorizarea strictă în timpul anesteziei și recuperării. De asemenea, postoperator trebuie folosita in permanentă terapia cu fluide și gestionata terapia durerii pe parcursul perioadei de spitalizare a animalului. Aceasta abordare face ca anestezia si chirurgia sa fie sigure, fara durere si fara axietate.”

Folosim o mare varietate de medicamente și diferite tehnici analgezice, cum ar fi analgezia epidurală și blocurile anestezice locale și regionale, pentru a oferi o ameliorare optimă a durerii pentru animalul dumneavoastră de companie.

Folosim o gamă largă de echipamente de monitorizare anestezică, adaptate fiecărui pacient, cun ar fi: electrocardiografia, pulsoximetru, capnografie, monitorizare gaze inspirate, temperature corpului, monitorizarea tensiunii arteriale invazive și neinvazive, monitorizarea presiunii venoase centrale.

Cardiologie

Serviciul de Cardiologie investighează și oferă îngrijiri medicale și chirurgicale pacienților cu boli ale inimii și vaselor de sânge. Animalele de companie cu afecțiuni cardiace pot afișa o serie de semne clinice, precum dificultăți de respirație, leșin, intoleranță la efort și murmururi cardiace. Dacă medicul veterinar suspectează boli de inimă, acesta poate recomanda ca animalul dvs. să fie văzut de un specialist pentru diagnostic.

Dacă animalul dumneavoastra este suspectat că suferă de boli de inimă, boli respiratorie sau circulatorii, atunci este momentul sa faceti un examne cadiolologic . Da acest lucru poate fi un diagnostic îngrijorător, dar bolile cardiace și pulmonare pot fi ușoare și grave. Cel mai important lucru este sa fie facuta o investigație amănunțită dar și un diagnostic corect.

Cateva exemple de afectiuni cardiace: murmur cardiac, ritm cardiac neregulat sau animalele de companie care prezintă simptome cum ar fi tuse, dificultăți de respirație, intoleranță la efort sau episoade de colaps sau leșin. Uneori este necesara sedarea pentru investigația radiografică.

Pentru rasele predispuse la boli de inimă, oferim, de asemenea, un serviciu de evaluare înainte de reproducere. Oferim o gamă largă de servicii de cardiologie, printre care:

  • interpretarea radiografiilor toracice și electrocardiogramelor (ECG)
  • ecocardiografie (ultrasunete cardiac) cu Doppler cu flux spectral și de culoare: imagistica de ultimă oră, ca parte a cercetării normale a bolilor cardiace, împreună cu raze X radiografice și înregistrarea ECG
  • drenajul efuziunilor pericardice, uneori urmate de îndepărtarea chirurgicală a pericardului
  • tratamentul chirurgical al anumitor defecte cardiace congenitale, cum ar fi PDA (patent ductus arteriosus)

Chirurgie

Tratarea chirurgicală a unor părți ale corpului, altele decât sistemul nervos și cel musculoscheletic.

Animalele de companie pot fi trimise direct in chirurghie de către medicul veterinar care efectuaza consultul. După o consultare inițială, animalele de companie sunt, de obicei, trimise pentru tratament, deși în unele cazuri pot fi programate investigații pentru o programare la o dată ulterioară.

Chirurgia tisulară ușoară (tesuturi moi) este o disciplină variată și include majoritatea procedurilor chirurgicale care nu intră sub incidența chirurgiei ortopedice. Acestea includ ureche, nas și gât, cardiotoracic, hepatic, gastro-intestinal, urogenital, operații reconstructive și oncologice ale pielii.

După orice procedura chirurghicala, animalul dumneavoastra  de companie va rămâne aici internat in clinica până când medicii noștri sunt pe deplin mulțumiți de recuperarea lui.

Dermatologie

Dermatologia se referă la diagnosticul și tratamentul afecțiunilor pielii, urechii și labei piciorului . Alergiile sunt o cauză importantă a problemelor dermatologice la câini și pisici și avem o expertiză specială în diagnosticul și tratamentul bolii alergice.

Tratam asectiuni precum: dermatita alergică, boala cronică a urechilor (inclusiv otita medie), rezistența la infecții bacteriene, boli autoimune și imune mediate, tulburări de keratinizare, alopecia (căderea părului), endocrinopatii (anomalii hormonale), boli neoplazice și paraneoplazice ale pielii.

Dacă animalul dvs. este un pacient cu afectiuni dermatologice, este important să rețineți că pielea nu este singurul organ afectat de boală. De aceea, pot fi efectuate si alte examene care ar implica medicina internă, oncologia, oftalmologie, sau chiar si examne neurologie.

Bolile pielii și ale urechii sunt ușor accesibile, astfel ca medicul nostru dermatolog poate examina pielea și poate preleva mostre de suprafață iei în ziua în consultului. În multe cazuri, în timpul consultării poate fi formulat un diagnostic prezumtiv (probabil) dar pentru un diagnostic concret este posibil sa se faca investigatii suplimentare.

Deoarece majoritatea afectiunilor cutanate sunt de natură cronică,  re-examinările sunt frecvente. Examinarille dermatologice se efectuaza de obicei pe baza de programare iar acestea nu necesita internarea animalului dvs. de companie.

Investigații specific efectuate la noi in clinica: testări alergice la piele (teste intradermice), biopsii de piele, examinarea urechilor, inclusiv video-otoscopia, investigatiain afectiuni ale urechii medii, inclusiv prelevarea de probe.

Fizioterapie

Fizioterapia este utilizarea terapiei fizice pentru a promova mișcarea și funcționarea la animalele de companie care sunt expuse riscului de mobilitate redusă. Acest lucru urmează adesea dupa accidente sau diferite boli, dar poate avea legătură cu factori precum vârsta și obezitatea.

Fizioterapia folosește abordări fizice pentru promovarea, menținerea și restaurarea funcției la câini și pisici. Serviciul nostru cuprinde o gamă largă de tehnici de tratament.

Fizioterapia poate ajuta și complementa strategiile tradiționale de tratament în multe domenii de medicină veterinară și chirurgie, inclusiv:

Neurologie: asistarea revenirii la funcție la pacienții gestionați medical și postoperator pentru pacienții neurochirurgie

Medicină: menținerea funcției în timpul bolilor medicale acute

Ortopedie: sprijinirea și accelerarea revenirii funcției membrelor în urma intervenției chirurgicale pentru probleme de dezvoltare și degenerative și leziuni traumatice

Îngrijire critică: managementul pacientului recrutat, oferind tratament preventiv pentru protecția împotriva problemelor cu sistemul musculo-scheletic sau respirator

Analgezie: managementul durerii acute și cronice.

Îngrijirea pacienților vârstnici, de exemplu cei cu osteoartrită cronică

Serviciul nostru de fizioterapie este progresiv, centrat pe pacient și orientat către excelență continuă. Ne-am angajat să dezvoltăm continuu cunoștințe și abilități

Imagistică

Radiologia si Ecografia

Diagnosticul imagistic este crearea reprezentărilor vizuale ale interiorului unui corp. Acest serviciu folosește o varietate de echipamente sofisticate precum radiografia digitală, ecografia, imagistica prin rezonanță magnetică (RMN) și tomografia computerizată (CT) pentru a produce imagini interpretate de un radiolog.

Ecografia este o procedură sigură și nedureroasă, care permite undelor sonore să fie reflectate de structurile interne ale corpului, creând „ecouri” care sunt transformate în imagini vii. Această tehnică este utilizată pentru a vizualiza mușchii, tendoanele, ochii, vasele de sânge și multe organe interne abdominale sau toracice.

În ciuda dezvoltării unor modalități mai sofisticate, radiografia joacă încă un rol cheie în imagistica de diagnostic. Noul nostru sistem CR permite afișarea instantanee a imaginilor ce ne permite să vedem radiografile si în sala de chirurgie.

În timpul procesului de diagnosticare, animalul dvs. de companie poate necesita o radiografie sau mai multe aceasta pentru o imagine de ansamblu mai buna.

Beneficiile radiologie sunt in primul rand in depistarea fracturilor dar si in cazul rupturilor de organe (vezica urinara, splina, rinichi, masa intestinala ) dar si in herni diafragmatice sau in cazul obiectelor (jucarii,bete, mingi, ate) inghitite accidental de animalul dumneavoastra.

Un alt beneficiu este pentru operatiile ortopedice (medicul ortoped poate verifica remedierea fracturilor in cateva minute).

Pentru investigati de genul computer tomograf CT sau rezonanta magnetica RMN colaboram cu facultatile din Bucuresti si Cluj-Napoca partenere.

Medicină internă

Serviciul de medicină internă este preocupat de diagnosticarea unor boli medicale complexe ale sistemelor interne ale corpului, precum cele care afectează inima, plămânii, stomacul, ficatul, rinichii, sângele și hormonii.

Dacă animalul dumneavoastra de companie suferă de probleme clinice care nu sunt evident (chirurgicale, dermatologice), acestea pot fi tratate de catre medici nostri de medicină internă. Aceste afecțiuni includ vărsături, diaree, stare generală de rău, scădere în greutate sau creștera in greutate, anemie și febră.

Odată ce diagnosticam de ce boala/afectiune sufera animalul dumneavoastra de companie, putem discuta opțiunile de tratament si sa adoptam un plan de tratament adaptat nevoilor individuale ale animalului dumneavoastra.

În mod obișnuit, după o consultatie clinica initiala, un pacient va fi supus unor investigații ulterioare, cum ar fi teste de sânge, radiografii, ecografie sau endoscopie. După teste, dacă nu este necesar un tratament imediat, animalul poate merge acasă pentru a aștepta rezultate.

Neurologie

Serviciul de neurologie și neurochirurgie investighează și tratează bolile sistemului nervos, inclusiv creierul, măduva spinării, nervii și joncțiunile nervoase / musculare. Progresul tehnologiei a dus la abilitatea medicilor veterinari cu experiență de a diagnostica și trata un număr tot mai mare de aceste afecțiuni neurologice.

Procesul de diagnosticare in afectiunile neurologice ar putea include o combinație de teste de sânge, imagistică  (RMN sau CT, mielografie), prelevarea de probe de lichid cefalorahidian și biopsie nervoasă sau musculară. După ce avem un diagnostic stabilit, medicul veterinar vă va vorbi despre optiunile de tratament, care ar putea include terapia prin medicamente și / sau interventia chirurgicală.

Afectiuni precum crizele epiileptiforme, schipaturi, paraplegi (paralizii) toate se pot diagnostica in cadrul clinici iar noi vom incerca remedierea lor.

Oftalmologie

Oftalmologia presupune investigarea și tratamentul tulburărilor, bolilor și leziunilor ochiului și / sau a structurilor înconjurătoare. Oferim un serviciu complet de îngrijire a ochilor pentru câini si pisici.

Ca proprietar de animale de companie, veți ști că boala oculară este frecventă la animalele mici. Medicii nostril se ocupa de tratarea  cataractei, ulcere corneene, entropion/ectropion (afectiuni ale pleoapelor), ochi uscați, inflamație a ochiului, glaucom, tumori și boli retiniene. Ne dorim sa vedem bucuria atât pentru animalul de companie, cât și pentru proprietar atunci când vederea unui animal mic este recuperate sau restabilita.

Îndepărtarea cataractei este unul dintre cele mai frecvente motive pentru care animalele se prezinta  la noi. Cataractele sunt frecvente la câini și pot fi moștenite, se datorează vârstei înaintate sau se pot dezvolta ca o consecință a bolilor precum diabetul zaharat.

În cadrul consultării noastre inițiale vom examina ochiul și vom discuta împreună cu dumneavoastră o posibilă operație de cataractă prin facoemulsificare. Nu toate cazurile sunt potrivite pentru intervenții chirurgicale sau este posibil să nu doriți să faceți o intervenție chirurgicală. Dacă este indicată operația de cataractă, aceasta poate fi efectuată în mod obișnuit în decurs unei zile (animalul ramane internat in clinnca cel putin o zi ). Daca avem cataracta prezenta in ambii ochi, putem opera ambii ochi cu aceasi anestezie daca se doreste. După îndepărtarea cataractei, vom plasa, de obicei, o lentilă intraoculară (artificială) în interiorul ochiului, astfel încât să se restabilească vederea optimă.

Realizăm numerose  tipuri de intervenții chirurgicale extraoculare și intraoculare, incluzând: operație de cataractă – chirurgie prin facoemulsificare, entropion/ectropion și operație de facelift.

Ortopedie

Serviciul de Ortopedie realizează diagnosticul și tratamentul leziunii sau bolilor sistemului musculo-scheletal, adică oasele, articulațiile, ligamentele, mușchii și tendoanelor.

Cazurile tratate in mod obișnuit includ toate formele de schiopaturi, remedierea fracturilor traumatice (în majoritate accidente rutiere) și corectarea deformărilor membrelor.

Dacă ati ajuns la noi pentru o problemă ortopedică, sa stiti ca medical nostrum ortoped va pune un diagnostic prescis pentru animalul dumneavoastra. De aceea întotdeauna oferim o consultatie amănunțită. In cadrul clinici putem efectua la radiografii convenționale, ecografie iar pentru investigatii precum , RMN, CT artroscopie, colaboram cu clinici partenere pentru a oferi in serviciu excepțional pentru fiecare pacient.

Înainte de începerea oricărui tratament, medicul veterinar ortoped va va sfătui cu privire la starea animalului dumneavoastră, cauzele, opțiunile de tratament, prognoza și costurile care pot apărea pe parcurs.

Oncologie

Serviciul Oncologie include diagnosticul, tratamentul și managementul cancerului la câini și pisici.

Această afecțiune apare atunci când celulele se reproduc într-un ritm anormal de rapid și formează mase, cunoscute sub numele de tumori.

Există multe forme de cancer, dar, în general, câinii sunt afectați de mai multe tipuri decât pisicile. Leucemia este cel mai frecvent tip de cancer la pisici, iar limfomul și cancerul glandelor mamare sunt cele mai frecvente la câini.

Dacă animalul dvs. de companie a fost diagnostic cu cancer, fiți siguri că suntem aici pentru a va ajuta. Noi vorbim cu proprietarii despre boala animalelor lor de companie și  incercam ghidarea lor pentru a face o alegere buna in acel moment.

Ne dorim să asigurăm o calitatea a vieții buna pentru fiecare pacient bolnav de cancer si ca acesta este menținută sau îmbunătățită ca urmare a tratamentului său, care este întotdeauna vizat să reducă la minimum durerea și să restabilească sănătatea și funcția acolo unde este posibil. În cazul nefericit în care se dezvoltă reacții adverse sau complicații, vom vedea pacientul imediat și vom face tot posibilul pentru a reduce durerea și disconfortul.Înțelegem anxietatea care apare atunci când un animal de companie este diagnosticat cu cancer și ne străduim să sprijinim proprietarii pe parcursul bolii și tratamentul acesteia.

Noi in oncologia veterinara dorim sa ne asiguram că fiecare animal pe care-l vedem menține cea mai bună calitate a vieții în timpul tratamentului. În multe cazuri, combinațiile de tratament medical și chirurgical pot avea rezultate foarte bune asupra calității vieții. Diagnosticul și tratamentul cancerului necesită aportul si altor cunostine precum chirurgia de țesuturi moi și alte precum ingrijirea postoperatorie.

Contact Health Vet

Dacă trebuie să ne contactați, ne puteți apela la numărul de telefon sau ne puteți scrie la adresa de e-mail de mai jos.

Prin apăsarea butonului „Accept”, sunteți de acord cu stocarea cookie-urilor pe dispozitivul dumneavoastră pentru a îmbunătăți navigarea pe site, analiza utilizării site-ului și asistență în eforturile noastre de marketing. Vizualizați Termenii și Condițiile noastre pentru mai multe informații.
Utilizăm cookie-uri pentru a asigura funcționarea site-ului. Prin apăsarea „Accept”, sunteți de acord cu utilizarea cookie-urilor de către site-ul nostru, așa cum este descris în Termeni și Condiții.